Nieuwe aardappeltjes met 3 dipsausjes

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 1500 gr jonge aardappelen
  • 500 gr water
  • 1 tl zout

Bereiding

  • De aardappelen heel goed wassen en ongeschild in de varomaschaal verdelen. Water en zout in de beker doen. -> 35 minuten/Varoma/Snelheid 2.

 

  • Verse kruidige kwark dip

Ingrediënten: voor 4 personen

  • Blaadjes van 2 bosjes gemengde kruiden (peterselie, basilicum, dille en bieslook)
  • 500 gr magere kwark
  • 1 tl gemalen kummel
  • 25 gr koolzaad olie
  • Een beetje citroensap
  • ½ tl zout
  • 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
  • 1 snuifje suiker

Bereiding

  • De kruiden wassen, drogen, de blaadjes van de stengels doen en dan in de beker doen. -> 3 seconden/Snelheid 8.
  • Voeg de kwark, de kummel, olie, citroensap, zout, peper en suiker toe -> 12 seconden/Snelheid 3
  • Pittige knoflook yoghurt dip

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 3 knoflookteentjes
  • 1 komkommer, ontdaan van de zaadjes en in stukken
  • 250 gr cream yoghurt
  • 10 gr witte wijnazijn
  • 25 gr vergine olijfolie extra
  • ½ tl zout
  • 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper
  • 1 snuifje suiker
  • 3 lente uitjes in fijne ringen

Bereiding

  • De knoflook  in de beker doen  -> 5 seconden/Snelheid 5. De komkommer toevoegen -> 4 seconden/Snelheid 5. Met de spatel naar beneden doen.
  • Voeg yoghurt, azijn, olie, zout, peper en ook de suiker toe -> 12 seconden/ http://www.patatouille.be/ckfinder/userfiles/images/patatouil/thermomix/linksom%20roeren.png/ Snelheid 3.
  • Dip met de lente uitjes bestrooien
  • Pikante paprika yoghurt dip

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 1 kleine rode paprika (in vier)
  • 1 kleine rode ajuin (gehalveerd)
  • 150 gr roomkaas
  • 100 gr yoghurt
  • 20 gr rode peper pasta
  • 1 tl zout
  • 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
  • 1 bosje bieslook

Bereiding

  • Paprika in de beker doen  -> 2 seconden/Snelheid 4. Een eetlepel uitnemen voor garnituur.
  • Voeg ajuin toe -> 5 seconden/ Snelheid 5. Met de spatel naar beneden doen.
  • Voeg roomkaas, yoghurt, rode peper pasta, zout en peper toe -> 12 seconden/Snelheid 3.
  • Dip met bieslook en lepel paprika bestrooien

Deel dit recept