Nieuwe aardappeltjes met 3 dipsausjes
Ingrediënten: voor 4 personen
- 1500 gr jonge aardappelen
- 500 gr water
- 1 tl zout
Bereiding
- De aardappelen heel goed wassen en ongeschild in de varomaschaal verdelen. Water en zout in de beker doen. -> 35 minuten/Varoma/Snelheid 2.
Ingrediënten: voor 4 personen
- Blaadjes van 2 bosjes gemengde kruiden (peterselie, basilicum, dille en bieslook)
- 500 gr magere kwark
- 1 tl gemalen kummel
- 25 gr koolzaad olie
- Een beetje citroensap
- ½ tl zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 1 snuifje suiker
Bereiding
- De kruiden wassen, drogen, de blaadjes van de stengels doen en dan in de beker doen. -> 3 seconden/Snelheid 8.
- Voeg de kwark, de kummel, olie, citroensap, zout, peper en suiker toe -> 12 seconden/Snelheid 3
-
Pittige knoflook yoghurt dip
Ingrediënten: voor 4 personen
- 3 knoflookteentjes
- 1 komkommer, ontdaan van de zaadjes en in stukken
- 250 gr cream yoghurt
- 10 gr witte wijnazijn
- 25 gr vergine olijfolie extra
- ½ tl zout
- 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper
- 1 snuifje suiker
- 3 lente uitjes in fijne ringen
Bereiding
- De knoflook in de beker doen -> 5 seconden/Snelheid 5. De komkommer toevoegen -> 4 seconden/Snelheid 5. Met de spatel naar beneden doen.
- Voeg yoghurt, azijn, olie, zout, peper en ook de suiker toe -> 12 seconden/ / Snelheid 3.
- Dip met de lente uitjes bestrooien
-
Pikante paprika yoghurt dip
Ingrediënten: voor 4 personen
- 1 kleine rode paprika (in vier)
- 1 kleine rode ajuin (gehalveerd)
- 150 gr roomkaas
- 100 gr yoghurt
- 20 gr rode peper pasta
- 1 tl zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 1 bosje bieslook
Bereiding
- Paprika in de beker doen -> 2 seconden/Snelheid 4. Een eetlepel uitnemen voor garnituur.
- Voeg ajuin toe -> 5 seconden/ Snelheid 5. Met de spatel naar beneden doen.
- Voeg roomkaas, yoghurt, rode peper pasta, zout en peper toe -> 12 seconden/Snelheid 3.
- Dip met bieslook en lepel paprika bestrooien