Risotto van bospaddenstoelen

Ingrediënten

  • 250 gr. bospaddenstoelen               
  • 300 gr. risotto rijst
  • 500 gr. fond van kip of groentebouillon
  • 1 ajuin
  • 15 à 20 gr. boter
  • 20 à 30 gr. parmezaan
  • 1 lepel olijfolie
  • 150 gr. witte wijn
  • Peper

Bereiding

  • Hak de ajuin --> 2 seconden/Snelheid 6
  • Voeg de olijfolie toe en stoof de ui --> 2 minuten/ Snelheid 3/ 100°
  • Doe de risottorijst in de pot --> 5 minuten/ Snelheid 2/ 100°
  • Voeg de witte wijn toe --> 50 seconden/ Snelheid 1/ 100°
  • Voeg de fond, de bospaddenstoelen en de peper toe (geen zout, als dit al in de fond zit), zet de vlinder op het mes --> 12 minuten/ links om/ rechts om/ Lepeltje

Test de gaarheid even bij het garen, werk af met boter en parmezaan naar eigen smaak, laat nog even roeren met vlinder.

Deel dit recept