Risotto van bospaddenstoelen
Ingrediënten
- 250 gr. bospaddenstoelen
- 300 gr. risotto rijst
- 500 gr. fond van kip of groentebouillon
- 1 ajuin
- 15 à 20 gr. boter
- 20 à 30 gr. parmezaan
- 1 lepel olijfolie
- 150 gr. witte wijn
- Peper
Bereiding
- Hak de ajuin --> 2 seconden/Snelheid 6
- Voeg de olijfolie toe en stoof de ui --> 2 minuten/ Snelheid 3/ 100°
- Doe de risottorijst in de pot --> 5 minuten/ Snelheid 2/ 100°
- Voeg de witte wijn toe --> 50 seconden/ Snelheid 1/ 100°
- Voeg de fond, de bospaddenstoelen en de peper toe (geen zout, als dit al in de fond zit), zet de vlinder op het mes --> 12 minuten/ links om/ rechts om/ Lepeltje
Test de gaarheid even bij het garen, werk af met boter en parmezaan naar eigen smaak, laat nog even roeren met vlinder.