Rabarber crumbel taart

Ingrediënten

  • 80 gr chocolade chip cookies
  • 400 gr koude boter in stukken
  • 350 gr suiker
  • 450 gr bloem (type 405)
  • 4 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 pakje bakpoeder
  • 1 kg rabarber in stukken van ongeveer 2cm

Bereiding

  • Doe de chocolade chip cookies in de beker -> 5 seconden/ Snelheid 8. Dan uit de beker doen en apart zetten.
  • Doe 150 gr boter, 150 gr suiker en 220 gr bloem in de beker -> 15 seconden/Snelheid 6. Dan de streusel uit de beker doen en apart zetten.
  • Doe de rest van de boter, de suiker, de eieren en de vanillessuiker in de beker -> 30 seconden/Snelheid 4.
  • Voeg de rest van de bloem en de bakpoeder toe -> 1 minuut/kneden
  • Een bakvorm invetten of een bakpapier erin leggen, dan de oven (boven/onder) voorverwarmen op 200°.
  • Het deeg op de bakvorm leggen en gelijkmatig verdelen, dan met de chocolade chip erover strooien
  • Dan de rabarber ook gelijkmatig verdelen en op het einde met de streusel bedekken.
  • Op het onderste rooster de taart bakken, 40-45 minuten. Laten afkoelen en in 12 stukken snijden.

 

Tip: De taart smaakt het beste als ze lauwwarm is en met vers geklopte slagroom

Deel dit recept