Kruiden rösti met zure room dip
Ingrediënten:
- Blaadjes van ½ bosje peterselie
- 1000 gr aardappelen, in stukjes
- 1 grote ajuin, in stukken
- 2 eieren
- 1 tl zout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper
- 1 snuifje vers gemalen muskaatnoot
- 30 gr glutenvrije bloem
- ½ bosje bieslook
- Olie om te bakken
- 400 gr zure room
- 3 el citroensap
Bereiding:
- Doe de peterselie in de beker -> 3 seconden/Snelheid 8 dan met de spatel naar beneden doen.
- Aardappelen, ajuin, eieren, zout, peper, muskaatnoot en de bloem toevoegen en de hulp van de spatel -> 12 seconden/Snelheid 5. Bieslook met de spatel er onder doen.
- Olie in een pan verwarmen, de rösti’s goud bruin bakken. De oven voorverwarmen op 50° en de rösti’s daarin warm houden.
- De beker uitspoelen.
- Doe de zure room, het citroensap, ½ tl zout en 3 snuifjes peper in de beker -> 12 seconden/Snelheid 4
- De rösti’s met peterselie bestrooien en met de zure room dip opdienen.