Italiaans Maisbrood

Ingrediënten:

  • 200 gr melk
  • 1 tl suiker
  • 1 blokje gist (40 gr)
  • 220 gr maisbloem
  • 380 gr tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 20 gr olijfolie
  • 150 gr lauw water

Bereiding:

  • Melk, suiker en gist in de mengbeker doen -> 2 minuten/37 °/Snelheid 2 verwarmen
  • De overige ingrediënten toevoegen -> 2 minuten/Snelheid http://www.patatouille.be/ckfinder/userfiles/images/patatouil/thermomix/lepeltje.png

In de mengbeker ca. 30 minuten laten rijzen -> 1 minuut/Snelheid http://www.patatouille.be/ckfinder/userfiles/images/patatouil/thermomix/lepeltje.png

Het deeg in een broodvorm doen, afgedekt op een warme plaats 30 à 40 minuten laten rijzen. Dan in een voorverwarmde oven (200 °) bakken.

Tip: Voor de 2e keer kneden bij het deeg kruiden voegen, zoals marjolein of oregano.

Deel dit recept