Aziatisch brood

Ingrediënten:

  • 50 ml water
  • 210 ml melk
  • 60 gr suiker
  • 10 gr verse gist
  • 500 gr manitobameel
  • 30 gr rijstmeel
  • 40 gr boter, in stukjes
  • 1 ei
  • 1 tl zout

Werkwijze:

  • Doe het water, melk, suiker en de gist in de mengbeker, 3 minuten/ 37°C/ snelheid 2.
  • Voeg het manitobameel, rijstmeel, boter, ei en zout toe, 3 minuten/ . Er moet een zacht maar bewerkbaar deeg ontstaan. Doe het deeg in een grote kom, bedek met huishoudfolie, laat op een warme plaats (geen tocht) rijzen tot het volume is verdubbeld. (ongeveer 2 uur).
  • Verdeel het gerezen deeg in balletjes van 100 gr, dek af met huishoudfolie en laat     15-20 minuten rusten.
  • Plet de balletjes met de palm van je hand, rol ze vervolgens ovaal uit (ongeveer 10x30 cm). Vouw de uiteinden van elk ovaal naar binnen en rol opnieuw uit met een deegrol, rol strak om een cilinder te vormen.
  • Beboter een vorm van een taart (ongeveer 24x11 cm) en plaats 5 rollen in de vorm, leg de overige op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek zowel de taartvorm als de bakplaat met huishoudfolie en laat rijzen tot het deeg 2 cm van de kant komt en tot de sandwiches in volume zijn verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Verwijder de plasticfolie en bestrijk de broodjes met melk. Bak in een hete oven ongeveer 25-30 minuten of tot de broodjes goudbruin zijn. Haal voorzichtig uit de oven.
  • Draai het brood om, leg het samen met de sandwiches op een rooster en laat afkoelen.

 

Tips en trucs:

  • Als het deeg te zacht of te hard is, voeg dan beetje bij beetje bloem of melk toe,         30 seconden/ , tot een elastisch deeg is verkregen.
  • Het is een uitstekend halfzoet brood bij het ontbijt of ook vergezeld van vleeswaren zoals een sandwichbrood.

 

Deel dit recept