Mallorcaanse Vissoep

Ingrediënten:

  • 100 gr ajuin (gehalveerd)
  • 1 knoflookteentje
  • 4 takjes peterselie
  • 25 gr olijfolie
  • 200 gr tomaten (gehalveerd)
  • 150 gr wortelen (in stukken)
  • 100 gr selder (in stukken)
  • 150 gr prei (in ringen)
  • 20 gr tomatenpuree
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 tl zout
  • 1 snuifje peper
  • 400 gr visfond
  • 400 gr water
  • 200 gr witte wijn
  • 1 scheutje citroen
  • 350 gr vaste vis, Cichlid (baars),

Bereiding:

  • Doe de ajuin, knoflook en de peterselie in de beker -> 4 seconden/Snelheid 5
  • Olijfolie toevoegen -> 2 minuten /Varoma/ Snelheid 1.
  • Doe de tomaten, wortelen en de selder er bij -> 4-5 seconden/Snelheid 5
  • Doe de prei en de overige ingrediënten erbij -> 15 minuten/100 °/ http://www.patatouille.be/ckfinder/userfiles/images/patatouil/thermomix/linksom%20roeren.png/Snelheid http://www.patatouille.be/ckfinder/userfiles/images/patatouil/thermomix/lepeltje.png
  • Vis toevoegen -> 4 minuten/90°/ http://www.patatouille.be/ckfinder/userfiles/images/patatouil/thermomix/linksom%20roeren.png/Snelheid http://www.patatouille.be/ckfinder/userfiles/images/patatouil/thermomix/lepeltje.png

Deel dit recept