Kruiden rösti met zure room dip

 

Ingrediënten:

  • Blaadjes van ½ bosje peterselie
  • 1000 gr aardappelen, in stukjes
  • 1 grote ajuin, in stukken
  • 2 eieren
  • 1 tl zout
  • ¼ tl vers gemalen zwarte peper
  • 1 snuifje vers gemalen muskaatnoot
  • 30 gr glutenvrije bloem
  • ½ bosje bieslook
  • Olie om te bakken
  • 400 gr zure room
  • 3 el citroensap

Bereiding:

  • Doe de peterselie in de beker -> 3 seconden/Snelheid 8 dan met de spatel naar beneden doen.
  • Aardappelen, ajuin, eieren, zout, peper, muskaatnoot en de bloem toevoegen en de hulp van de spatel -> 12 seconden/Snelheid 5. Bieslook met de spatel er onder doen.
  • Olie in een pan verwarmen, de rösti’s goud bruin bakken. De oven voorverwarmen op 50° en de rösti’s daarin warm houden.
  • De beker uitspoelen.
  • Doe de zure room, het citroensap, ½ tl zout en 3 snuifjes peper in de beker -> 12 seconden/Snelheid 4
  • De rösti’s met peterselie bestrooien en met de zure room dip opdienen.  

Deel dit recept