Havercookies

Ingrediënten:

  • 125 gr zachte boter
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • 10 ml vanille-essence
  • 2 eieren
  • 100 gr bloem
  • ½ tl zout
  • ¼ tl bakpoeder
  • 200 gr havervlokken
  • ¼ kop gehakte hazelnoten

Bereiding:

  • Boter, basterdsuiker en vanille-essence in de beker -> 3 minuten/Snelheid 3 
  • Eieren toevoegen -> 1 minuut/Snelheid 4 
  • Bloem, zout en bakpoeder bijvoegen, dan de havervlokken en de hazelnoten erdoor scheppen.
  • Maak hoopjes van 2 theelepels deeg
  • Balletjes op bakpapier leggen, met voldoende tussenruimte.
  • Bij 180°C in 8 minuten goudbruin bakken, 2 à 3 minuten laten afkoelen op de bakplaat.
  • Dan op een rooster verder laten afkoelen en bewaren in een afgesloten koektrommel.

Deel dit recept