Grappacreme

Ingrediënten:

  • 200 gr. Amarettini (kleine Italiaanse bitterkoekjes)
  • 30 gr. boter
  • 250 gr. room
  • 500 gr. Mascarpone
  • 500 gr. Roomkwark
  • 100 gr. suiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 120 gr. Amaretto
  • 40 gr. Grappa

Bereiding:

  • Doe de Amarettini in de beker -> 3 seconden/Snelheid 6
  • De boter laten smelten in een pan en de Amarettini kruimels voorzichtig roosteren en dan laten afkoelen.
  • Plaats de vlinder en doe de room in de beker  -> Snelheid 3
  • Vlinder verwijderen en zet de room apart
  • Mascarpone, roomkwark, suiker, vanillearoma en Amaretto in de beker doen -> 30 seconden/Snelheid 5. De room toevoegen met behulp van de spatel -> 10 seconden/Snelheid 5
  • Doe 1/3 in een schotel, dan 1/3 van de koekjeskruimels er over strooien en 1/3 van de grappa er over druppelen en dit nog 2x herhalen. Schotel in de ijskast zetten.

Ijskoud opdienen

Deel dit recept