Ingrediënten:
- 200 gr. Amarettini (kleine Italiaanse bitterkoekjes)
- 30 gr. boter
- 250 gr. room
- 500 gr. Mascarpone
- 500 gr. Roomkwark
- 100 gr. suiker
- 1 tl vanillearoma
- 120 gr. Amaretto
- 40 gr. Grappa
Bereiding:
- Doe de Amarettini in de beker -> 3 seconden/Snelheid 6
- De boter laten smelten in een pan en de Amarettini kruimels voorzichtig roosteren en dan laten afkoelen.
- Plaats de vlinder en doe de room in de beker -> Snelheid 3
- Vlinder verwijderen en zet de room apart
- Mascarpone, roomkwark, suiker, vanillearoma en Amaretto in de beker doen -> 30 seconden/Snelheid 5. De room toevoegen met behulp van de spatel -> 10 seconden/Snelheid 5
- Doe 1/3 in een schotel, dan 1/3 van de koekjeskruimels er over strooien en 1/3 van de grappa er over druppelen en dit nog 2x herhalen. Schotel in de ijskast zetten.
Ijskoud opdienen