Gehakballetjes in tomaten saus
Ingrediënten:
- 50 gr wit brood, in stukken
- 30 g lactose vrije melk
- 250 gr rundsgehakt
- 1 ei
- 1 tl mosterd
- 1 tl zout
- Vers gemalen zwarte peper
- 1 tl zoet paprikapoeder
- ½ rode ajuin
- 1 knoflookteentje
- 10 gr natuurlijke olijfolie extra
- 400 gr tomatenblokjes (blik)
- 200 gr water
- ½ tl groente-kruiden pasta
- 1 snuifje suiker
- 1 rustieke baggette
Bereiding:
- Doe het wit brood in de beker -> 10 seconden/Snelheid 10
- Voeg melk, gehakt, ei, mosterd, zout, peper en paprikapoeder toe, ->1 minuut/
- Met vochtige handen 10-12 gehaktballetjes vormen en in de varomaschaal leggen. De beker uitspoelen.
- Doe knoflook en ajuin in de beker -> 5 seconden/120°, met de spatel naar beneden doen.
- Olijfolie toevoegen -> 3 minuten/120°/ Snelheid 1
- Tomaten met sap, water, groente-kruiden pasta en suiker toevoegen. De varomaschaal opzetten -> 20 minuten/Varoma/Snelheid 1
- De saus op smaak brengen, gehaktballetjes toevoegen en opdienen met een baggette