Dragon Sinaasappel saus bij asperges
Ingrediënten: voor 4 personen
- Blaadjes van 1 stengel dragon
- 1 sjalot
- 20 gr boter
- 20 gr bloem (type 405)
- 500 gr aspergebouillon
- 1 scheutje witte wijn
- Sap van 1 sinaasappel
- Vers geraspte nootmuskaat
- ½ tl zout
- 3 snuifjes vers gemalen zwarte peper
- 100 gr room
Bereiding
- Doe de dragon in de beker -> 3 seconden/Snelheid 5. Doe uit de beker en zet apart.
- Doe de sjalot in de beker -> 3 seconden/Snelheid 5. Met de spatel naar beneden doen. Boter bijvoegen -> 3 minuten/ 120°C/Snelheid 1.
- Voeg de bloem, aspergebouillon, witte wijn en sinaasappelsap toe -> 5 minuten/100°C/Snelheid 2.
- Kruiden met nootmuskaat, zout en peper, dan de room en dragon toevoegen ->5 minuten/70°C/Snelheid 1
Tip: Kan ook met gluten vrije bloem en lactose vrije boter gemaakt worden