Chocolade Karamel taart​​

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 160 gr bloem (type 405)
  • 90 gr boter in stukken ( een beetje extra om de vorm in te vetten)
  • ½ tl zout
  • 50 gr water

Voor de karamel vulling

  • 200 gr bruine suiker
  • 200 gr room
  • 150 gr boter
  • 1 snuifje zout
  • Vanille van ½ vanillestokje

Voor de chocolade laag en de topping

  • 150 gr pure chocolade in stukken
  • 80 gr room
  • 30 gr cashewnoten of amandelen
  • ½ tl zeezout

Benodigdheden

  • Taartvorm (26-28 cm)
  • Bakpapier
  • Peulvruchten: bv. gedroogde kikkererwten

Bereiding

  • Doe de ingrediënten voor de bodem in de beker -> 20 seconden/Snelheid 4
  • Maak er een bol van en laat 30 minuten afkoelen
  • Doe alle ingrediënten voor de karamel vulling in de beker -> 30 minuten/Varoma/Snelheid 2
  • De oven (boven en onder) voorverwarmen op 200°
  • De taartvorm (26-28 cm) invetten, het deeg uitrollen en in de vorm doen. Met een vork gaatjes in de bodem prikken, bakpapier verfrommelen en over het deeg leggen. De gedroogde kikkererwten op het papier leggen en dan  20 minuten op 200° blind bakken.
  • Dan de taartvorm uit de oven nemen, het bakpapier en de gedroogde kikkererwten verwijderen en 5-10 minuten verder bakken tot het deeg goudbruin is.
  • Laten afkoelen en dan de karamel vulling er op doen. Ongeveer 1 uur in de ijskast volledig laten afkoelen.
  • Doe de chocolade in de beker -> 10 seconden/Snelheid 8, dan de room toevoegen -> 3 minuten/50°/Snelheid 2
  • Verdeel dit op de karamel vulling en laat nog 1-2 uren afkoelen.
  • Doe de noten en het zout in de beker -> 5 seconden/Snelheid 5
  • Voor het opdienen op de taart strooien

Deel dit recept