Biologisch speltbrood

Ingrediënten:

  • 500 gr. volkoren spelt
  • 300 gr. witte spelt
  • 200 gr. zaden (zonnebloem, pompoen, lijnzaad, sesamzaadje, chia)
  • 40 gr. verse gist
  • 150 gr. karnemelk
  • 330 gr. water
  • 2 soeplepels vloeibare honing
  • 1 theelepel zout
  • 30 gr. azijn
  • 20 gr. olijfolie (mag, maar moet niet)

 

Bereiding:

  • Doe de koude botermelk samen met de gist en het heet water in de mengbeker.
  • Laat ongeveer 10 à 15 minuten gisten op natuurlijke wijze.
  • Voeg bloem toe en meng ---> 30 seconden/snelheid 3.
  • Voeg al de rest van de ingrediënten toe, --->3 minuten/graantje.
  • Laat minstens 1 uur rijzen onder plasticfolie met daar boven op een handdoek. Kneed het opnieuw, doe in een ronde bakplaat van een vlaplaat en laat minstens een uur rijzen.
  • Bak af: 20 minuten op 220°, verlaag dan de temperatuur naar 180° en nog eens 30/40 minuten.

 

Deel dit recept